5 metode eficiente de gestionare a stresului

5 metode eficiente de gestionare a stresului

Stresul este resimțit de fiecare dintre noi într-o măsură mai mică sau mai mare, dar este important ca efectele negative ale acestuia să nu ajungă să ne copleșească.

Atunci când suntem stresați corpul se comportă ca și când s-ar afla în pericol,se elibereaza hormoni care accelerează bătăile inimii,pot apărea dureri de cap, dereglări ale sistemului imunitar, probleme legate de somn iar dacă mai avem și alte probleme de sănătate cu siguranță stresul le va înrăutăți.

Deși stresul ne poate fi de ajutor în anumite situații, dacă acesta durează de prea mult timp ne poate face deprimați, anxioși, irascibili și calitatea vieții noastre este posibil să fie afectată. De asemenea, relațiile personale sau profesionale pot avea de suferit.

Printre metodele eficiente de gestionare a stresului se numără și:

  1. Concentrarea asupra momentului prezent.Trecutul nu îl mai putem schimba iar viitorul ne este necunoscut. Viața se trăiește AICI si ACUM.
  2. Atenție asupra felului în care respirăm. Majoritatea dintre noi respirăm superficial și astfel ajungem să hiperventilăm fără măcar să ne dăm seama de acest lucru. Atunci când ne încetinim ritmul respirației scade nivelul cortizolulu, cunoscut ca fiind hormonul stresului.
  3. Odihna suficientă si programarea unor mici pauze chiar și de câteva minute în timpul programului de lucru.
  4. Mișcarea, activitățile fizice chiar și ușoare sau moderate realizate în mod constant.
  5. Exteriorizarea sentimentelor,indiferent că discutăm cu o persoană dragă, cu un consilier sau ținem un jurnal personal.

 

Un articol scris de consilier Ana Burcheșin.

Dacă vrei să faci schimbări pozitive in viața ta și crezi că ai nevoie de ajutor, poți programa acum o primă ședință de consiliere on line la numărul de telefon 0721629765.

 

Categorie :
Articole
Share :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele Articole