Acceptarea de sine

Acceptarea de sine. Privindu-ne cu iubire și acceptare ,starea noastră de spirit se îmbunătățește considerabil

Cu toții probabil că avem acea voce interioară care mai mereu are ceva de comentat…uneori ea țipă la noi,alteori ne șoptește …că nu suntem perfecți,că nu suntem bine,că ne lipsește ,că ar mai trebui și multe, multe altele…dar indiferent de ceea ce ne spune ea ,ideea este aceeași :că nu suntem suficient de buni așa cum suntem.

Am ascultat-o atâția ani…

Fiind pasionată de teme precum dezvoltare personală,spiritualitate,etc,la un moment dat, am descoperit cărțile lui Louise Hay.Le-am cumpărat și le-am citit pe toate .Este un autor cu care eu rezonez foarte mult.

În timp ce ,avidă să aflu cât mai multe lucruri noi și utile,citeam cu mare drag cărțile ei, am descoperit o tehnică pe cât de simplă pe atât de importantă.Această tehnică se numește ,,lucrul cu oglinda”.

Am început să o aplic zi de zi și pe cât de nefiresc mi s-a părut la început ,pe atât de natural a început să mi se pară pe parcurs.

Este o tehnică despre care o să va povestesc în detaliu cu mult drag într-un articol viitor,dar în linii mari ideea este următoarea:ne privim în oglindă și ne spunem vorbe frumoase,așa…ca și cum ele ar fi adresate celui mai bun prieten.

Când ne acceptăm exact așa cum suntem,perfecți în imperfecțiunea noastră,încep ușor ,ușor să se întâmple adevărate miracole.

De exemplu, dacă dorim să renuntăm la câteva kilograme în plus, în momentul în care ne privim corpul în oglindă cu oroare,în momentul în care ne este rușine cu felul în care arătăm, oricâte diete am urma și oricât de stricte ar fi acestea, corpul nostru se încăpățânează cumva să ne asculte sau dacă cumva o face este doar temporar. De ce? Deoarece el vrea să fie iubit, acceptat și din acel punct schimbarea este nu doar posibilă,dar și foarte ușoară,naturală

În momentul în care ne privim corpul cu tandrețe, cu blândețe, cu înțelegere, conștienți fiind de necesitatea unei schimbări, acesta devine foarte cooperant și lucrează în favoarea noastră. Mai mult decât atât, este posibil să constatăm că ne vin idei noi,ne apucăm poate de sport,de masaj,etc.

Privindu-ne cu iubire și acceptare ,starea noastră de spirit se îmbunătățește considerabil,transformându-ne în niște persoane mult mai armonioase și echilibrate și orice schimbare este mult mai ușor de realizat decât atunci când ne criticăm constant,pentru că în prima situație schimbarea pornește din iubire,iar în cea dea două ,din frustrare, din critică ,din nemulțumire.

Categorie :
Articole
Share :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele Articole