Despre decizii

Despre decizii. În fiecare zi luăm decizii…unele importante,cu impact răsunător,altele banale. Uneori ne grăbim și nu analizăm prea mult...

În fiecare zi luăm decizii…unele importante,cu impact răsunător,altele banale. Uneori ne grăbim și nu analizăm prea mult, alteori cântărim cu mare atenție toate datele de care dispunem pentru a lua o decizie cât mai corectă, sau cât mai bună pentru noi. Sigur…nu întotdeauna se întâmplă ca decizia corectă să fie si cea mai bună pentru noi,dar acesta este un alt subiect care merită dezvoltat intr-un articol viitor.

Din teama de a nu greși, mulți dintre noi ne blocăm si preferăm sa lăsăm lucrurile la voia întâmplării,să stagnăm si prin toate acestea să ne ferim de asumare. Și bineînțeles mai este si rutina, obișnuința,zona de confort.Aceea siguranță dată de lucrurile familiare din viețile noastre. Uneori, chiar dacă ne dorim altceva,necunoscutul și deci, depășirea zonei de comfort ne face să stăm pe loc, să nu luam nici o decizie.

De-a lungul anilor am luat fel si fel de decizii…radicale , ar spune poate anumite persoane, curajoase…ar spune altele. În primii ani ai tinereții m-am axat foarte mult pe dezvoltarea profesională,pentru ca, la un moment dat ,tocmai când eram în plină expansiune să decid la a renunța la un oraș foarte drag mie, la oamenii minunați de care eram înconjurată,la locuința si la afecera proprie și să îmi îndrept atenția doar către viața de familie,revenind în orașul natal.

Până la urma , a decide pentru tine însuți înseamnă a te mișca , a evolua, a ieși din zona de comfort și a înfrunta necunoscutul.

Dacă vom fi asumați atunci când vom decide ceva important în viețile noastre,decizia nu va putea fi corectă sau greșită, pripită sau cântărita bine…nu vom putea să îi punem nici o etichetă….De ce? Pentru că își va îndeplini rolul…acela de a ne ajuta să evoluăm, să înțelegem și să învățăm niște lecții valoroase pentru noi înșine.

Categorie :
Articole
Share :

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele Articole